Error. Page cannot be displayed. Please contact your service provider for more details. (12)

Δευτέρα , 25 Ιουνίου 2018

Εκδηλώσεις

Χριστ/κη Εκδήλωση στο Δημ. Θέατρο ΑΝΕΤΟΝ (2013)

Την Κυριακή, 22 Δεκεμβρίου 2013 πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό Θέατρο «ΑΝΕΤΟΝ» του Δήμου Θεσσαλονίκης η ετήσια Χριστουγεννιάτικη Εκδήλωση του Ιερού Ενοριακού Ναού Αγίας Κυριακής Χαριλάου Θεσσαλονίκης παρουσία του Παναγιωτάτου Μητροπολίτου Θεσσαλονίκης κ.κ. Ανθίμου, του Θεοφιλαστάτου Επισκόπου Θεουπόλεως κ. Παντελεήμονος, των Ιερέων της Μητρόπολης, των εκπροσώπων των Τοπικών Αρχών, των ενοριτών και των υπόλοιπων προσκεκλημένων.

Η Εκδήλωση ξεκίνησε με χαιρετισμό από τον εκπρόσωπο του Πνευματικού Κέντρου Νεότητος του Ι.Ν. Αγ. Κυριακής κ. Αθανάσιο Κάστιζα, ο οποίος καλωσόρισε τους παριστάμενους και στη συνέχεια κάλεσε τον Προϊστάμενο του Ναού & Υπεύθυνο της Νεότητος π. Δαμασκηνό Πέτικα για να απευθύνει χαιρετισμό, ευχαριστώντας όλους όσους συνέβαλαν στην υλοποίηση αυτής της εορταστικής εκδήλωσης.

Μετά το καλοσώρισμα, η Νεανική Χορωδία του Ιερού Ναού Αγίου Παντελεήμονος Καλαμαριάς, απέδωσε Ύμνους και Τραγούδια των Χριστουγέννων, υπό τη Διεύθυνση του πατρός Θεοδώρου Τσαμπατζίδη.

Ακολούθως, η Θεατρική Ομάδα του Ι.Ν. Αγ. Κυριακής παρουσίασε σε διασκευή την θεατρική παράσταση «Ο Ευτυχισμένος Πρίγκιπας» του Όσκαρ Ουάιλντ.

Στο τέλος της εκδήλωσης ο Παναγιώτατος κ. Άνθιμος ευχαρίστησε τα μέλη της χορωδίας και τον π. Θεόδωρο, όπως επίσης και τα μέλη της θεατρικής ομάδας για την πολύ όμορφη παρουσία τους, ευχόμενος Καλά και Ουσιαστικά Χριστούγεννα σε όλους.

44 Photos

Το Σάββατο, 14 Δεκεμβρίου 2013 στις 6:30 το απόγευμα στην Αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου έλαβε χώρα η Χριστουγεννιάτικη Φιλανθρωπική Εκδήλωση της Ενορίας μας «Γύρω από το δέντρο όλοι!». Στην γιορτή συμμετείχαν η χορωδία των ενηλίκων, η οποία μας μετέφερε στο εορταστικό κλίμα μέσα από χριστουγεννιάτικα τραγούδια και ύμνους, όπως επίσης και οι κατηχητικές ομάδες, οι οποίες τραγούδησαν με τις παιδικές φωνές τους παραδοσιακά κάλαντα από διάφορους τόπους. Ακολούθησαν η φωταγώγηση του χριστουγεννιάτικου δέντρου στον αύλειο χώρο του Ναού και το Χριστουγεννιάτικο Φιλανθρωπικό Παζάρι, το οποίο περιελάμβανε χειροτεχνίες όλων των παιδιών, τα οποία συμμετείχαν αυτούς τους μήνες στις Κατηχητικές Συντροφιές της Ενορίας.
Στη συνέχεια μπορείτε να δείτε πλούσιο φωτογραφικό υλικό και ένα αποσπασματικό βίντεο από την εκδήλωση.
Χρόνια Πολλά!

51 Photos

Τσούγκρισμα Αυγού (2013)

Γέμισε παιδικές φωνές το προαύλιο του Ιερού Ναού Αγίας Κυριακής Χαριλάου Θεσσαλονίκης την περασμένη Κυριακή 2 Ιουνίου 2013. Γέμισε ακόμα από χαμόγελα, ελπίδα και χαρά, συναισθήματα όμοια με αυτά που προσφέρει ο Χριστός με την Ανάσταση του.
Η πασχαλινή εκδήλωση του Ι.Ν. Αγίας Κυριακής Χαριλάου Θεσσαλονίκης έδωσε τη δυνατότητα σε όλους να τσουγκρίσουν μεταξύ τους το παραδοσιακό πασχαλινό αυγό, να δοκιμάσουν λιχουδιές και να δροσιστούν με αναψυκτικά από τον εφοδιασμένο μπουφέ.
Όλα αυτά συνοδεύτηκαν ιδανικά από το χορευτικό τμήμα του ναού, που ξεσήκωσε τον κόσμο με τη ζωντάνια που απέδωσε τους παραδοσιακούς ελληνικούς χορούς. Οι πιο τυχεροί της βραδιάς κέρδισαν δώρα, καθώς όλοι όσοι πήραν πρόσκληση συμμετείχαν στην κλήρωση.
Κορυφαία στιγμή της πασχαλινής εκδήλωσης ήταν η παράδοση επαίνων στα παιδιά που συμμετείχαν στο Κατηχητικό, που θωρακίζει πνευματικά αγόρια και κορίτσια, διαφωτίζοντας τους για την Ορθόδοξη πίστη.
Το πιο σημαντικό ίσως ήταν ότι όλοι αυτοί οι άνθρωποι δεν πέρασαν μόνο ευχάριστα το χρονικό διάστημα που βρέθηκαν στο προαύλιο της Αγίας Κυριακής. Η μεγαλύτερη ικανοποίηση τους ήταν εσωτερική, ενδόμυχη, καθώς γνώριζαν ότι τα χρήματα που έδωσαν για τις προσκλήσεις πρόκειται να διατεθούν για να ανακουφιστούν άπορες οικογένειες., συνδυάζοντας έμπρακτα το τερπνόν μετά του ωφελίμου.

25 Photos

Εορταστική Εκδήλωση Λήξης των Κατηχητικών Μαθημάτων (2013)

Ἡ τοπική μας Ἐκκλησία διοργάνωσε μεγάλη ἐκδήλωση γιὰ τὴν λήξη τῶν μαθημάτων τῶν Ἐκκλησιαστικῶν Κατηχητικῶν Σχολείων καὶ γιὰ τὴν Ἐκκλησιαστικὴ Νεολαία τῆς Θεσσαλονίκης, τὴν Κυριακὴ 19 Μαΐου, στὶς 7 τὸ ἀπόγευμα καὶ στὸ ὑπαίθριο θέατρο τοῦ ἄλσους τῆς Νέας Ἑλβετίας πλησίον τοῦ τέρματος τῆς περιοχῆς Χαριλάου.
Στὴν Ἐκδήλωση συμμετείχαν χορευτικὰ τμήματα τῶν Ἐνοριῶν τῆς Ἱερᾶς Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης, καὶ Ὀρχήστρα παραδοσιακῆς ἑλληνικῆς μουσικῆς. Ἐπίσης ἀπονεμήθηκαν καὶ τὰ σχετικὰ βραβεῖα στὰ παιδιὰ τῶν σχολείων μας ποὺ ἔλαβαν μέρος στὸν μαθητικὸ διαγωνισμὸ μὲ θέμα: «1912-2012. Ἑκατὸ χρόνια ἀπὸ τὴν ἀπελευθέρωση τῆς Θεσσαλονίκης».
Στὴν σημαντικὴ αὐτὴ προσπάθεια τῆς Ἐκκλησίας μας γιὰ τὴν νεότητα τῆς πόλεώς μας, παρευρέθηκε ὁ Παναγιώτατος Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ. Ἄνθιμος, ὅλα τὰ στελέχη, οἱ κατηχητὲς καὶ οἱ κατηχήτριες, μαζί μὲ τὴν ἐκκλησιαστικὴ νεολαία μας.

41 Photos

Διάλεξη για τη νόσο Αλτσχάιμερ (2012)

Mε μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στον Ιερό μας Ναό η διάλεξη για τη νόσο Αλτσχάιμερ που διοργάνωσε η Ελληνική Εταιρεία νόσου Αλτσχάιμερ και Συναφών Διαταραχών σε συνεργασία με τον Ναό μας. Ομιλητής ήταν ο κ. Βασίλειος Παπαλιάγκας, Διδάκτωρ της Ιατρική Σχολής Α.Π.Θ., ειδικευόμενος στην Νευρολογία στο Νοσοκομείο «Γ. Παπανικολάου» και μέλος της Ελληνικής Εταιρείας νόσου Αλτσχάιμερ και Συναφών Διαταραχών. Το ενδιαφέρον και η ανταπόκριση των ενοριτών μας ήταν μεγάλη. Στο τέλος της διαλέξεως ο κ. Παπαλιάγκας δέχθηκε πλήθος ερωτήσεων καθώς η ανησυχία γι' αυτήν την ολοένα αυξανόμενη ασθένεια της εποχής μας ήταν έκδηλη. Ευχαριστούμε πολύ τόσο τον Ομιλητή, όσο και τους αγαπητούς μας ενορίτες και επισκέπτες για την συμμετοχή τους και υποσχόμαστε να ακολουθήσουν και άλλες παρόμοιες εκδηλώσεις. (4/11/2012)

9 Photos

Τσούγκρισμα Αυγού (2012)

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος για ακόμη μια χρονιά έλαβε χώρα στο προαύλιο του Ναού μας το τσούγκρισμα του πασχαλινού αυγού με συμμετοχή πολλών ενοριτών.

37 Photos

Κοπή Βασιλόπιτας (2012)

Φωτογραφίες από την πρωτοχρονιάτικη εκδήλωση στην αίθουσα δεξιώσεων του Ξενοδοχείου «ΔΙΑΚΟΝΙΑ» για την κοπή της βασιλόπιτας και την ανταλλαγή ευχών μεταξύ των ενοριτών.

10 Photos

Χριστουγεννιάτικη Συναυλία (2011)

Φωτογραφίες από την Χριστουγεννιάτικη Συναυλία, που διοργάνωσε η ενορία μας σε συνεργασία με την Σ.Ο.Ν.Ε. και την Παιδική Χορωδία του Ωδείου «Μπολερό» Θεσσαλονίκης, αφιερωμένη στο Παιδοογκολιγικό Τμήμα του Ιπποκρατείου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης στις 18 Δεκεμβρίου 2011 στην Αίθουσα Τελετών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

33 Photos

Επίσκεψη 2ου Γυμν. στην Ι.Μ.Θ. (2010)

Φωτογραφίες από την επίσκεψη του 2ου Γυμνασίου Χαριλάου Θεσσαλονίκης στην Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλονίκης (Χριστούγεννα 2010)

3 Photos

Εορταστική Εκδήλωση Πανηγύρεως (2010)

Φωτογραφίες από την εορταστική εκδήλωση της ετήσιας πανηγύρεως της Αγίας Κυριακής

3 Photos

Τσούγκρισμα Αυγού (2010)

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος για ακόμη μια χρονιά έλαβε χώρα στο προαύλιο του Ναού μας το τσούγκρισμα του πασχαλινού αυγού με συμμετοχή πολλών ενοριτών.

20 Photos

Κοπή Βασιλόπιτας (2006)

Φωτογραφίες από την πρωτοχρονιάτικη εκδήλωση στην αίθουσα δεξιώσεων του Ξενοδοχείου «ΔΙΑΚΟΝΙΑ» για την κοπή της βασιλόπιτας και την ανταλλαγή ευχών μεταξύ των ενοριτών.

2 Photos

Σχολιάστε

Το ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο δεν δημοσιοποιείται. Τα σημειωμένα πεδία είναι απαραίτητα. *

*

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>