Error. Page cannot be displayed. Please contact your service provider for more details. (20)

Δευτέρα , 25 Ιουνίου 2018

Δραστηριότητες

Δείτε αναλυτικά τις δραστηριότητες του Ιερού Ναού για το ιεραποστολικό έτος 2016 – 2017:

Ομιλίες

 • Κάθε Κυριακή, γίνεται κήρυγμα, κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας με θέματα από την εκάστοτε Ευαγγελική περικοπή.
 • Κάθε Δευτέρα μετά την Παράκληση της Αγίας Κυριακής γίνεται ομιλία από την κ. Μαρίνα Ξυνού και συζήτηση πάνω σε ποικίλα θέματα, εθνικά, κοινωνικά, εκκλησιαστικά και γίνεται επίλυση διαφόρων αποριών.
 • Επίσης ομιλίες πραγματοποιούνται κατά τους Χαιρετισμούς της Θεοτόκου (Μεγάλη Τεσσαρακοστή) και στις Παρακλήσεις του Δεκαπενταυγούστου και αφορούν την ερμηνεία των Χαιρετισμών και της μικρής και μεγάλης Παρακλήσεως της Θεοτόκου αντίστοιχα.
 • Θείο Κήρυγμα γίνεται και σε κάθε μεγάλη Εορτή εορταζόμενου Αγίου με θέμα τον βίο του εκάστοτε μεγάλου εορταζόμενου Αγίου.

Θείες λειτουργίες – Λατρευτική ζωή

 • Η Θεία Λειτουργία του Αγ.Ιωάννου του Χρυσοστόμου τελείται καθ’ όλες τις Κυριακές του χρόνου. Η Θεία Λειτουργία του Μεγάλου Βασιλείου τελείται την 1η Ιανουαρίου, παραμονή Χριστουγέννων, παραμονή Θεοφανείων, τη Μ. Πέμπτη, το Μ. Σάββατο, και τις πέντε Κυριακές της Μ. Τεσσαρακοστής. Επίσης κατά την περίοδο της Μ. Τεσσαρακοστής τελούνται κάθε Τετάρτη εσπερινή και κάθε Παρασκευή πρωινή Προηγιασμένη Θ. Λειτουργία. Θείες Λειτουργίες επίσης τελούνται σε όλες τις Δεσποτικές και Θεομητορικές Εορτές και στις μνήμες Αγίων. Ακόμα μια φορά τον μήνα σε εορτή μεγάλου εορταζόμενου τελείται Θ. Λειτουργία για τον εκκλησιασμό των μαθητών των σχολείων της Ενορίας μας. Επίσης Θ. Λειτουργίες τελούνται εκτάκτως στο Παρεκκλήσιο του Αγίου Λουκά Αρχιεπισκόπου Συμφερουπόλεως και Κριμαίας του ιατρού, που ευρίσκεται στο Πνευματικό Κέντρο του Ναού. Τέλος, Θ. Λειτουργία τελείται και μια φορά τον μήνα στην Ιερά Αγρυπνία που γίνεται για τους ευλαβείς ενορίτες και προσκυνητές.
 • Οι Χαιρετισμοί της Υπεραγίας Θεοτόκου, κατά τη διάρκεια της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής, τελούνται δύο Ακολουθίες κάθε Παρασκευή, στις 19:00 και στις 21:00 (για τους εργαζόμενους)
 • Ο Παρακλητικός κανόνας της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Κυριακής τελείται κάθε Δευτέρα στην προκαθορισμένη ώρα μετά το πέρας του Εσπερινού.
 • Ο Παρακλητικός Κανόνας του Αγίου Λουκά του Ιατρού τελείται κάθε Τετάρτη στην προκαθορισμένη ώρα μετά το πέρας του Εσπερινού, στο ομώνυμο ιερό παρεκκλήσι, κάτωθεν του Ιερού Ναού.
 • Ο Παρακλητικός Κανόνας του Αρχαγγέλου Μιχαήλ εκ Μανταμάδου τελείται κάθε Παρασκευή στην προκαθορισμένη ώρα μετά το πέρας του Εσπερινού.
 • Όρθροι και Εσπερινοί τελούνται καθημερινά από τον εκάστοτε εφημέριο.
 • Το Μυστήριο της Ιεράς Εξομολογήσεως τελείται από τους Ιερείς του Ναού κατόπιν συνεννοήσεως με τους εφημερίους.

Κατηχητικά Σχολεία

Γενικός υπεύθυνος των κατηχητικών σχολείων του Ι. Ναού είναι ο Αρχιμανδρίτης  π. Διονύσιος Κλιμάνογλου.
Λειτουργούν όλα στο Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Ναού κατά το εξής πρόγραμμα, για το ιεραποστολικό έτος 2016 – 2017, κάθε Σάββατο στις 16:30:

 • Κατώτερη Βαθμίδα (από Νήπια έως Γ” Δημοτικού)
  Κατηχητές: Λαμπρινή Μπασιούρη, Ιωάννης Μπαμπατζιάνης, Χριστίνα Κωστοπούλου, Χρυσόστομος Κάλφογλου
 • Μέση Βαθμίδα (από Δ” Δημοτικού έως Γυμνάσιο)
  Κατηχητές: Μαρίνα Ξυνού, Σωτήριος Σαρβάνης

Φιλανθρωπική δράση

Έκτακτη και τακτική ενίσχυση οικονομική και ηθική σε άπορες οικογένειες, μαθητές και φοιτητές. Κατά τις Εορτές του Πάσχα και των Χριστουγέννων διανέμονται δέματα με τρόφιμα, διατακτικές για την αγορά τροφίμων και δέματα πρώτης ανάγκης καθώς και ρουχισμός σε όλους τους απόρους της ενορίας, κάθε Πέμπτη απόγευμα και κάθε Χριστούγεννα και Πάσχα δίδονται τα δέματα αγάπης σε 70 και πλέον άπορες οικογένειες.

Εθνικό & Κοινωνικό έργο

Το Εθνικό, θρησκευτικό και κοινωνικό συναίσθημα που πρέπει να διακατέχει όλους ανεξαιρέτως τους Έλληνες τονίζεται σε κάθε ευκαιρία μέσα από τα κηρύγματα, τις ομιλίες που γίνονται σε κάθε ευκαιρία καθώς και από τις πεφωτισμένες εγκυκλίους του Παναγιωτάτου Μητροπολίτου Θεσσαλονίκης κ. κ. Ανθίμου. Αλλά τονίζεται και τονώνεται και με τις Εθνικές Εορτές της 25ης Μαρτίου και της 28ης Οκτωβρίου κατά τις οποίες πραγματοποιούνται από τα Κατηχητικά Σχολεία εορταστικές εκδηλώσεις στην αίθουσα εκδηλώσεων του Πνευματικού Κέντρου του Ιερού Ναού.

Άλλες δραστηριότητες

Λειτουργούν τα τμήματα:

 • Εκμάθησης παραδοσιακών χορών
 • Εκμάθησης αγγλικής γλώσσας για μικρούς και μεγάλους
  Υπεύθυνος: Βασίλειος Ιωαννίδης
 • Χορωδίας παραδοσιακής μουσικής & έντεχνου τραγουδιού
  Υπεύθυνη: Θεοδώρα Αποστόλου
 • Θεατρικής ομάδας ενηλίκων και εφήβων
  Υπεύθυνη: Λαμπρινή Μπασιούρη
 • Εκμάθησης βυζαντινής μουσικής κάθε Κυριακή μετά τη Θεία Λειτουργία
  Υπεύθυνος: Ανδρέας Φαρδής
 • Μαθήματα Φιλολογικών
  Υπεύθυνη: Παρασκευή Κιούπη

Καλλιτεχνικές – Πνευματικές δραστηριότητες

 • Το Σάββατο προ της Χριστού Γεννήσεως λαμβάνει χώρα ετησίως στο Πνευματικό Κέντρο του Ναού μας η Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση, στην οποία παρουσιάζονται θεατρικά έργα και ποιήματα από την θεατρική ομάδα και τα κατηχητικά σχολεία της ενορίας μας. Μετά το πέρας της εκδήλωσης ακολουθεί η καθιερωμένη φωταγώγηση του χριστουγεννιάτικου δέντρου στον προαύλιο χώρο του Ναού. Μάλιστα, τα τελευταία χρόνια, εφόσον οι χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις είναι φιλανθρωπικού χαρακτήρα, το «αντίτιμο» του εισιτηρίου είναι μια σακούλα ψώνια προς ενίσχυση του κοινωνικού μας παντοπωλείου, ιδιαίτερα για αυτή την περίοδο που δίδονται τα δέματα αγάπης στους απόρους αδελφούς μας.
 • Στις 2 Φεβρουαρίου εορτή της Υπαπαντής του Χριστού πραγματοποιείται στην ενορίας μας η εκκλησιαστική εορτή της Μητέρας με προσκεκλημένες όλες τις μητέρες της Ενορίας μας, στις οποίες ο Ναός παραθέτει τιμητική δεξίωση στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας.
 • Κάθε Καθαρά Δευτέρα ο Ναός μας μετά το πέρας της εναρκτήριας ακολουθίας της Μ. Τεσσαρακοστής παραθέτει δεξίωση με σαρακοστιανά εδέσματα στην αίθουσα δεξιώσεων του Πνευματικού Κέντρου και διανέμονται χαρταετοί σε όλα τα παιδιά της Ενορίας.
 • Κατά τη διάρκεια όλου του έτους πραγματοποιούνται ημερήσιες προσκυνηματικές εκδρομές στην Ελλάδα.
 • Ξεχωριστό γεγονός αποτελεί για την Ενορία μας η κεντρική της εκδήλωση που είναι η Ετήσια Πανήγυρις του Ιερού μας Ναού προς τιμήν και μνήμη της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Κυριακής. Τελείται την παραμονή της εορτής στις 6 Ιουλίου στις 19:00 Αρχιερατικός Εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας και Θείου κηρύγματος. Ανήμερα της εορτής στις 7 Ιουλίου στις 07:00 τελείται Όρθρος και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία και το εσπέρας της ίδιας ημέρας στις 18:30 τελείται μεθεόρτιος Εσπερινός, Οι Χαιρετισμοί και τα εγκώμια της Αγίας Κυριακής και ακολούθως η Ιερά Λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος και του Ιερού Λειψάνου της Αγίας Κυριακής στους δρόμους της ενορίας μας. Όλες οι εκδηλώσεις ολοκληρώνονται το βράδυ της εορτής με τις καλλιτεχνικές εκδηλώσεις στις οποίες συμμετέχουν το τμήμα παραδοσιακών χορών του Ναού μας αλλά και το τμήμα χορωδίας παραδοσιακών και έντεχνων τραγουδιών αλλά και άλλα προσκεκλημένα τμήματα και συγκροτήματα.

1 Σχόλιο

 1. Eλπίδα Ξ£Ξ±ΟΟŒΞ³Ξ»ΞΏΟ…

  poly kalo!

Σχολιάστε

Το ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο δεν δημοσιοποιείται. Τα σημειωμένα πεδία είναι απαραίτητα. *

*

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>